Gezonde pancakes: het eerste recept van Linda dat op mijn website komt te staan! Linda heb ik leren kennen via Instagram (we hebben elkaar nog niet eens in het echt gezien haha). Ze had me een mail gestuurd en ze gaf al gelijk aan dat ze van koken en bakken houdt. Nou vind ik dat ook wel leuk maar eigenlijk hou ik gewoon meer van het opeten ervan :p
Ik heb dan ook eigenlijk geen recepten op mn website staan. Ja eentje. Maar dat telt niet echt he? Maar aan het gebrek van recepten gaat verandering komen! Linda zei namelijk dat ze het best leuk zou vinden om receptjes te bedenken voor op mn website. En wie zegt daar nou nee tegen?! Ik in ieder geval niet!
Dus bij deze het eerste recept van Linda. En wat voor 1. Pannenkoekjes. Die nog gezond zijn ook. Nou meer hoef ik niet te zeggen toch? Dat dacht ik. Dus bij deze het woord aan Linda:
Kefir; gefermenteerde zuivel, is een fris zuur product wat ik nog nooit had geproefd. De laatste tijd staan de koelingen in de supermarkt er vol mee. Van yoghurt tot zuiveldranken met of zonder smaakje. Albert Heijn heeft een Kefir zuiveldrank van eigen merk in de smaken Framboos en Mango. Het leek mij leuk te experimenteren met dit product.
Onderstaand een lekker, simpel én gezond gerechtje wat geserveerd kan worden als tussendoortje, maar ook als nagerecht of ontbijt.
Ingrediënten
Om deze pannenkoekjes te maken heb je nodig:
- 40g havermout
- Halve verse mango in stukjes
- 1 ei
- Theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- 25ml AH Kefir drink Mango
- Halve eetlepel vloeibare margarine
- Paar eetlepels (magere) yoghurt
- Ev. kaneel
Bereiding:
Maal de havermout fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer). Voeg vervolgens een gedeelte van de mangostukjes en een ei toe aan de havermeel en mix tot een glad mengsel.
Voeg de bakpoeder, het zout en de Kefir toe en meng alles goed door elkaar met een lepel of garde.
Verhit ondertussen de vloeibare margarine in een koekenpan. Leg, met behulp van een ijslepel (of 2 lepels) een bolletje van het beslag in de pan. Druk iets aan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer warm met een eetlepel yoghurt, stukjes mango en een snufje kaneel.
Eetsmakelijk!