Deze Mexicaanse bowl zorgt ervoor dat je je echt in Mexico waant. Denk ik. Want ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar het klinkt wel lekker! 😜Deze bowl is in ieder geval ook erg lekker als het wat warmer weer is! Je kunt hem namelijk prima koud eten. Warm kan natuurlijk ook. Je kunt er in feite alle kanten mee op 😜

Ingrediënten

Wat je nodig hebt voor 2 personen is:

  • 150 gram (mager) gehakt
  • 100 gram sla
  • 100 gram rijst
  • 2 tomaten
  • 40 gram geraspte kaas
  • 30 gram crème fraiche
  • Halve avocado
  • Halve ui ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
  • 1 teen knoflook
  • Optioneel: jalapeno
  • Optioneel (en wel echt een aanrader): salsa saus

Bereiding

Ondertussen hoef ik je niet meer te vertellen dat dit makkelijk is denk ik. Want ik maak alleen maar dingen die makkelijk zijn. De bereiding gaat als volgt:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld
  2.  Snij de ui in snippers en pers de knoflook.
  3.  Bak het gehakt samen met de ui, knoflook, komijn, paprika- en chilipoeder rul
  4. Snij ondertussen de avocado en tomaat in stukjes
  5. Verdeel de rijst over 2 kommen en voeg daarna alle andere ingrediënten toe (gehakt, tomaat, avocado, sla, creme fraiche en de geraspte kaas). Top af met de eventuele salsa saus.

En dat was hem al! Lijkt dit je wat? Of zeg je: mwah, ik laat deze aan me voorbij gaan? Ben benieuwd 😊