Chili con carne met muntyoghurt🥰
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
Ik liet maandag dit gerecht zien en ik kreeg veel vragen of ik het recept wilde delen. Dus ik heb vandaag even de tijd genomen om het uit te schrijven 🤗 Dit staat bij ons be-hoor-lijk vaak op het menu! Met name mijn vriend is fan. En ik ben eigenlijk ook fan aangezien het super snel en makkelijk is!⠀⠀

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen heb je nodig:
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook of 1 theelepel knoflookstukjes
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 paprika’s ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen chilipoeder
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 2 blikken chilibonen met saus (400 gram per stuk)
  • 1 bosje verse munt
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 200 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 200 gram rijst

Hoe bereid je het?

De bereiding gaat als volgt:
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
  2. Snipper de uien en pers de knoflook als je verse knoflook gebruikt.
  3. Doe het gehakt in de pan samen met de knoflook en ui en bak het gehakt rul.
  4. Snijd de paprika in reepjes en voeg dit samen met de komijn, chilipoeder, paprikapoeder en de gepelde tomaten toe aan het gehakt. Druk de gepelde tomaten stuk. Laat het geheel 2 minuten pruttelen.
  5. Voeg de chilibonen met de saus toe en laat ook dat even pruttelen zodat het vocht wat verdampt.
  6. Snijd ondertussen de verse munt fijn en meng dit samen met de Griekse yoghurt. Bewaar wat munt apart ter garnering.
  7. Als de rijst gekookt is en de chili con carne de gewenste dikte heeft, is het een kwestie van alles in een kom doen zoals je op de foto ziet en smullen maar!
Het lijken zo aardig wat stapjes maar geloof me: het is echt heel makkelijk! Het gerecht staat ook binnen 15 minuten op tafel. Anders zou ik het zelf lang niet zo vaak maken 😬