Deze eiwitrijke wafel zijn absoluut het einde! Het was even oefenen met het recept maar dan heb je ook wat. En dat oefenen was ook zeker geen straf haha! 🤗 De wafels zijn heel makkelijk te maken en je kunt ze ook voor meerdere dagen maken. Bewaar ze dan wel in de koelkast. Ik zal hieronder uitleggen hoe je ze maakt!⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀

Ingrediënten:

Je hebt het volgende nodig voor deze heerlijkheid:

– 100 gram eiwit
– 1 ei
– 70 gram magere kwark (magere yoghurt kan ook, dan worden ze iets zachter)
– 30 gram havermout
– 1 scoop vanille eiwitpoeder (+/- 28 gram)
– 3 gram vanille aroma (optioneel)
– Pamspray om je wafelijzer mee in te vetten (of een andere olie/boter kan ook)
– En een wafelijzer is ook vrij essentieel 😉 ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀

Bereiding

Het recept is verder super simpel:

1. Zet je wafelijzer aan zodat die al goed warm kan worden
2. Gooi alle ingredienten bij elkaar in je blender en blend totdat je een glad beslag hebt.
3. Vet je wafelijzer in en giet een gedeelte van het beslag in je wafelijzer. Giet het niet helemaal vol want als je hem dan dicht klapt, stroomt het beslag er aan de zijkanten uit. Het is een beetje oefenen maar op een gegeven moment weet je hoeveel je nodig hebt 😉
4. Wacht ongeveer 2 minuten (kan per ijzer verschillen), haal je wafel uit het apparaat en leg het op een bord. Wat nu komt verwacht je niet maar je moet stap 3&4 herhalen totdat het beslag op is. Ik kan er ongeveer 6 wafels uithalen.
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
De wafels zijn lekker zonder toppings maar nog lekkerder met natuurlijk! De combinatie op deze foto is in ieder geval een aanrader: aardbeien, blauwe bessen, schuddebuikjes en maple syrup 🥰
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
Ps: Mocht je nog geen wafelijzer hebben, dan raad ik je de Snack Collection van Tefal aan! Dan heb je een ijzer met uitneembare platen zodat je niet alleen wafels kan maken maar ook tosti’s, poffertjes en meer. Super handig dus want dat bespaard je een hoop apparaten! ⠀⠀⠀⠀

Pps: Deze tip is NIET gesponsord. Ik heb de Snack Collection vorig jaar zelf gekocht en ik ben er erg blij mee. Dus vandaar dat ik het deel 😉