Havermout banaan pindakaas ontbijt… Echt de méést originele en geïnspireerde naam die je voor dit recept kunt bedenken natuurlijk! Ik heb er lang over nagedacht en toen kwam mijn briljante brein op dit idee (voel je de sarcasme?)

Nou ja goed, het gaat natuurlijk ook eigenlijk niet om de funky naam maar om het recept zelf. En die is een stuk beter kan ik je vertellen!

Want dit recept combineert twee van mijn grote liefdes: banaan en pindakaas. En het is gezond, wat ook wel mooi meegenomen is.

Oh ja, en het is super snel klaar! Wat wil een mens nog meer? Ja, weten wat je nodig hebt en hoe je het moet maken natuurlijk. Nou, komt die dan:

Ingrediënten

Wat hebben we allemaal nodig voor dit fantastische ontbijt? Men neme:

  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 250 ml (amandel)melk. Je kunt ook 250 ml water gebruiken maar persoonlijk vind ik dat minder lekker.
  • 20 gram pindakaas (ik gebruik deze van Albert Heijn)
  • Optioneel: Kaneel naar smaak (in mijn geval een beste snuf, 3 kloppen op het potje kaneel)

Bereiding

Echt hoor, kind kan de was doen dit!

Ik heb al zo vaak mijn eten aan laten fikken maar havermout is nog altijd goed gegaan *afkloppen*.

Havermout is uber makkelijk, zelfs voor de onhandige keukenprinsessen zoals ik. Havermout en Vera zijn dus vriendjes.

Wat moet je doen?

1. Doe de havermout en (amandel)melk in een pannetje en laat zachtjes koken. ZACHTJES. Dus niet volop het gas aan (of de hoogste stand van je inductieplaat) want dan gaat het dus WEL mis.

2. Voeg terwijl het prutteltje kookt de kaneel toe naar wens. Roer goed door en blijf roeren totdat het een papje wordt

havermout banaan pindakaas ontbijt

Zoals je ziet hou ik wel van een flinke snuf kaneel

3. Vind je het papje dik genoeg? Haal het dan uit het pannetje en doe het in de kom. Persoonlijk hou ik van stevige pap, dus ik laat het aardig dik worden.

havermout banaan pindakaas ontbijt 2

Dit is de dikte die ik persoonlijk lekker vind

4. Nadat de pap in het pannetje hebt gedaan, snijd je de banaan in plakjes en leg je die bovenop je pap. Of je gooit het er op of je smijt het er op, moet jij weten.

5. Pak vervolgens de pot pindakaas, steek je lepel in de pot en schep er een lekkere klodder uit. Weersta vervolgens de verleiding om de lepel met pindakaas in je mond te stoppen en kwak in plaats daarvan de pindakaas bovenop je havermoutpap.

havermout banaan pindakaas ontbijt 3

Leuk voor op de foto die havermout ernaast maar geeft wel een zooitje

En klaar is kees! Je kunt ook nog wat kaneel bovenop de pindakaas en banaan strooien als je wilt!

Maak er een foto van voor op je Instagram, (tag @gezondebalans.nl als je wilt) en roer het vervolgens allemaal door. Ziet er dan gelijk minder smakelijk uit (vandaar het advies om, als je een foto wilt maken, het vóór het roeren te doen) maar lekker is het wel!

Bereidingstijd

Maximaal 10 minuten.

Voedingswaarde

Niet iedereen telt z’n calorieën (hoeft ook niet) maar als je calorieën telt, maak ik het wat makkelijker voor je. Dit zijn namelijk de voedingswaarde van het recept (ik gebruik 250 ml amandelmelk dus mocht je andere melk gebruiken of water, klopt het niet helemaal)

Calorieën 418
Vet 16.2
Vezels 10.6
Koolhydraten 51.8
Eiwitten 14.2