Havermoutmuffins met banaan en blauwe bessen 🥰

Hoe lekker is dit?! Ja oké dat weet je niet aangezien je het recept niet hebt.. goed punt.

Maar geloof me dan maar op mn woord: dit is lekker! 😍 En makkelijk, want zoals je weet hou ik niet van moeilijk doen. Daarnaast is dit ook een verantwoord tussendoortje of ontbijt.

Ingrediënten:

Wat je nodig hebt voor 7 / 8 muffins is:

  • 2 kleine bananen (ongeveer 180 gram in totaal)
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk (gewone melk kan ook)
  • 40 gram blauwe bessen
  • 1 theelepel kaneel
  • halve theelepel bakpoeder
  • 125 gram havermout

Grote kans dat je de ingrediënten al in huis hebt dus 🙂

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 gram
  2. Prak de banaantjes samen met het ei fijn
  3. Meng daarna de andere ingrediënten door het beslag heen (doe de blauwe bessen als laatste zodat ze wel heel blijven)
  4. Vet de muffin vormpjes in en verdeel het mengsel over de vormpjes
  5. Zet de muffins 20 minuten in de oven.

En dan ben je al klaar!

Je kunt de muffins wat zoeter maken met honing bijvoorbeeld of wat stevia. Met pindakaas is ook lekker! Maar ja, alles met pindakaas is lekker 😊

Wat wel goed is om te weten is dat de muffins geen typische muffin structuur hebben. Het is immers geen cake 😉 maar dat maken ze niet minder lekker!

De muffins kun je ongeveer 3 dagen bewaren. Goed excuus dus om er meerdere per dag te eten 😬