Deze havermoutmuffins met banaan en walnoten zijn erg lekker. Ik deelde al eens de havermout bosbessen muffins maar deze banaan walnoot muffins zijn ook heel erg geslaagd 🥰. Er zit net wat meer bite aan door de stukjes walnoot en het is ook wat steviger qua structuur. Het recept is net zo makkelijk dus hier komt hij:

Ingrediënten:

Wat je voor deze muffins nodig hebt is:

  • 125 gram havermout
  • 150 ml amandelmelk (een andere melk kan ook)
  • 1 ei
  • 2 bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 gram walnoten
  • optioneel: honing of stevia als je van lekker zoet houdt ⠀⠀⠀⠀

De bereiding

De bereiding is, zoals altijd, lekker makkelijk. Je maakt de muffins als volgt:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Prak de bananen samen met het ei. Breek de walnoten in kleinere stukjes en meng het door elkaar.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en roer het tot 1 geheel
  4. Vet de muffinvormpjes in en doe het beslag erin. Zet het vervolgens 20 minuten in de oven

Ze zijn heerlijk om warm te eten maar koud kan natuurlijk ook. En je kunt het als ontbijt eten of als tussendoortje 🥰 Ik kan 8 muffins van dit recept maken. Je moet ze wel binnen 3 dagen op eten.. Dat ben ik door schade en schande wijs geworden haha! Door ze in te vriezen, kan je er natuurlijk langer mee doen. Mijn vriezer ligt vol met dit soort dingen en zo heb je natuurlijk iedere dag wat lekkers, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Wat me ook een lekkere combinatie lijkt zijn cranberries en kokos. Of rozijnen en kaneel. De basis van iedere muffin is gelijk dus je kunt lekker variëren met de ingrediënten. Als jij een goede combinatie hebt, hoor ik dat natuurlijk ook graag!⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀