Deze yoghurtrepen zijn een ideaal tussendoortje en ook heel makkelijk te maken. Je kunt ook goed afwisselen tussen de ingrediënten. De basis is Griekse yoghurt en de rest kan je zelf invullen. Zoals je ziet heb ik yoghurtrepen met framboos en witte chocolade gemaakt. Deze combinatie is in ieder geval geslaagd!

Ingrediënten

Wat ik voor deze repen heb gebruikt is:
– 350 gram Griekse yoghurt (je kan ook een ander soort yoghurt gebruiken)
– 20 gram geraspte kokos
– 30 gram frambozen
– 10 gram witte chocolade druppels
– 10 gram karamelblokjes
– 2 eetlepels stevia (honing of een andere zoetstof kan natuurlijk ook)

De bereiding

De bereiding gaat als volgt:
1. Meng de yoghurt met de stevia en de kokos. Bewaar een klein beetje kokos als garnering. Hou je van zoet? Dan kun je ook wat extra zoetstof gebruiken.
2. Pak een bakje en bedek dit met aluminiumfolie of vershoudfolie. Schep vervolgens het yoghurtmengsel in het bakje
3. Garneer de yoghurt nu met de frambozen, witte chocolade, de karamelblokjes en het beetje kokos. Je kunt natuurlijk ook voor andere toppings kiezen! Doe vooral wat je lekker vindt 😊
4. Leg het bakje nu in de vriezer zodat het mengsel hard wordt. Dit heeft wel een paar uur nodig. Ik weet alleen niet precies hoeveel 🙊 ik gok zo’n 5 uur maar je kunt tussendoor natuurlijk even checken.
5. Als het lang genoeg in de vriezer heeft gestaan, kan je de yoghurt in repen snijden. Zoals je op de foto ziet, heb ik er 6 repen uitgehaald.
⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
Dat is het voor wat betreft de bereiding 🤗 je moet de repen in de vriezer bewaren, anders smelt de boel weer en heb je gewone yoghurt. ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀

Voor wat betreft het eten van de reep: ik vind het lekker als ze wat ontdooit zijn. Anders vind ik ze een beetje te hard. Maar ik hou er ook niet van om ijs met mn tanden af te breken. Dus dat kan ook gewoon een persoonlijke voorkeur zijn 😜